KİVİ MUHAFAZA
TRENDLİFE MODIFIYE ATMOSFER PAKETLERININ KIVI MUHAFAZASINDA SAGLADIGI FAYDALAR
- TRENDLİFE MODIFIYE ATMOSFER PAKETLERI KIVI IÇIN EN UYGUN OLAN KARBON DIOKSIT VE OKSIJEN DEGERLERINI OLUSTURARAK MEYVENIN SOLUNUM HIZINI DÜSÜRÜRÜR VE OLGUNLASMA SÜRECINI YAVASLATIR.
- TRENDLİFE MODIFIYE ATMOSFER PAKETLERI % 90-95 DÜZEYINDE BIR ORANSAL NEM DEGERI YARATARAK AGIRLIK KAYBINI VE MEYVENIN BÜZÜSMESINI ENGELLER.
- TRENDLİFE MODIFIYE ATMOSFER PAKETLERI MEYVENIN SERTLIGINI KORUR.
- TRENDLİFE MODIFIYE ATMOSFER PAKETLERI ÖNEMLI HASAT SONRASI PATOJENLERDEN Botrytis cinerea (GRI KÜF) KAYNAKLANAN ÇÜRÜMELERI ENGELLER.
- TRENDLİFE MODIFIYE ATMOSFER PAKETLERI MEYVE ETININ DOGAL RENGINI KORUR.
UZUN SÜRELI KIVI MUHAFAZASI IÇIN DIKKAT EDILMESI GEREKEN NOKTALAR
- MEYVELERI SUDA ÇÖZÜNEBILIR KURU MADDE MIKTARI %6.5 DÜZEYINDEYKEN HASAT EDINIZ.
- YARALANMA VE BERELENME GÖRÜLMEYEN MEYVELERI SEÇIN.
- MEYVELERI UYGUN TRENDLİFE MA PAKETLERINE KOYUN.
- MÜMKÜN OLDUGU KADAR KISA SÜREDE 0 °C'YE SOGUTUN.
- PAKETLERI HAVA ALMAYACAK SEKILDE KAPATIN.
- MEYVELERI 3-4 AY MUHAFAZA EDIN.
- 4 AYI ASAN MUHAFAZA SÜRELERINDE HER HAFTA MEYVE SERTLIGINI KONTROL EDIN VE YUMUSAMA GÖRÜRSENIZ ÜRÜNÜ PAZARLAYINIZ
MUHAFAZA KOSULLARI
- Kivi mümkün oldugunca 0 °C'ye yakin sicakliklarda ve % 90-95 düzeyinde nem içeren ortamda muhafaza edilmelidir. Sicakligin 0 ºC'nin altinda oldugundan da emin olunmalidir. Kivinin donma sicakligini tahmin edebilmek kolay degildir. Yüzde 6.5 düzeyinde suda çözünebilir kuru madde (SÇKM) içerigi ile hasat edilen bir meyvenin SÇKM miktarinin en düsük oldugu sap dibinin donma noktasi 0.5 ºC'ye yakindir. Donma zarari meyve eti ve merkezinde olusan sulanmis alanlar halinde ortaya çikar. Depolama süresince nisasta hidrolize edildigi için ve SÇKM miktari %13'e çiktigi için donma noktasi -1.5 ºC'ye kadar düser. Ancak, bu durumda dahi daha düsük sicaklilarda muhafaza önerilmez.