info@trendlife.com.tr
+90-0533-962 86 62
NAR MUHAFAZASI

NAR MEYVESININ BINLERCE YILDIR YETISTIRICILIGI YAPILMAKTADIR.

 

  • NARINIZI UZUN SÜRE SAGLIKLI OLARAK MUHAFAZA ETMEK ISTIYORSANIZ TRENDLİFE  MODIFIYE ATMOSFER TEKNOLOJISI SIZIN HIZMETINIZDEDIR.
  • TRENDLİFE  MODIFIYE ATMOSFER PAKETLERI ILERI TEKNOLOJISI ILE MUHAFAZADA ORTAYA ÇIKAN KAYIPLARINIZI (KALITE, AGIRLIK, FIRE, ÇÜRÜME vb.) ORTADAN KALDIRMAKTADIR.
     

NAR HASADINDA DIKKAT EDILECEK NOKTALAR

 

  • UZUN    SÜRELI    MUHAFAZA HEDEFLENDIGINDE YAGMURLARDAN HEMEN SONRA HASAT YAPILMAMASI ÖNERILIR (ÇÜRÜME RISKINE KARSI) 
  • HASATTAN SONRA MEYVELER MUHAFAZAYA ALINMADAN ÖNCE MUTLAKA ÇATLAK, GÜNES YANIGI OLAN, YARALI VE ÇÜRÜK MEYVELER AYRILMALIDIR. 
  • KABUK RENGI VE YUMUSAKLIGI IDEAL SEVIYEDE OLMALIDIR. 
  • İÇTEKI DANELERIN BÜYÜKLÜGÜ VE YOGUNLUGU ORANTILI OLMALIDIR.

 

ABD'DE HASAT SONUNDA RUHSATLI TARIM ILAÇLARI

Tüm kabuksuz yenen sebze ve meyvelerde oldugu gibi narda da hasat sonu depolamada  ruhsatli fungisitleri belirtilen dozlarda kullaniniz, aksi takdirde rezidü riski ile karsi karsiya kalabilirsiniz.

 

ARASTIRMA GELISTIRME MERKEZINDE SIMULASYON

 

DEPO SICAKLIGI

  • NAR IÇIN IDEAL DEPOLAMA SICAKLIGI 5-7 °C'DIR. MUHAFAZA SÜRESI 8 HAFTA OLARAK PLANLANMIS ISE 5 ° C, DAHA UZUN SÜRE ISE 7 ° C IDEAL SICAKLIKTIR. 5 ° C'NIN ALTINDAKI SICAKLILARDA MUHAFAZA EDILIRSE KABUK YANIKLIGI SEKLINDE ÜSÜME ZARARI ORTAYA ÇIKAR.

 

ÜSÜME ZARARI

 

AGIRLIK KAYBI

  • NAR MUHAFAZA SÜRESINCE AGIRLIK KAYBINA SON DERECE DUYARLI BIR MEYVEDIR.YAPILAN ARASTIRMALARDA 45 GÜNLÜK MUHAFAZA SÜRESINCE %15-17 DÜZEYINDE AGIRLIK KAYBI OLUSTUGU BULUNMUSTUR. BU KAYBI ENGELLEMENIN EN ETKILI YOLU  TRENDLİFE MODIFIYE ATMOSFER PAKETLERINI KULLANMAKTIR.

 

TRENDLİFE TEKNOLOJISI

  • NARI UZUN SÜRE SAGLIKLI TUTMAK IÇIN KULLANILABILECEK EN UYGUN TEKNOLOJILER MODIFIYE ATMOSFER VEYA KONTROLLÜ ATMOSFER UYGULAMALARIDIR. BASARILI BIR MUHAFAZA IÇIN ATMOSFERDEKI OKSIJEN %4-6, KARBONDIOKSIT ISE 13-16 DÜZEYINDE OLMALIDIR. 
  • TRENDLİFE MODIFIYE ATMOSFER PAKETLERI YÜZEYLERINDE IÇERDIKLERI AKILLI MOLEKÜLLER SAYESINDE NAR MUHAFAZASINDA KRITIK PERIYOTDAN ITIBAREN (3-4 HAFTA) OKSIJEN, KARBONDIOKSIT, ETILEN, ETHANOL, ASETALDEHIT SEVIYESINI OPTIMUM DÜZEYDE SABITLEYEREK ÜRÜNÜN UZUN SÜRELI VE SAGLIKLI OLARAK KORUNMASINI SAGLAR

 

NARIN KALITE VE OLGUNLUK KRITERLERİ

1-Nar suyunun rengi Munsell renk grubunda (5R-5/12) esit veya daha koyu olmalidir.
2-Meyve suyunun asitligi %1.85'den asagida olmali
3-Tat seker/asit oranina bagli olarak çesitlere göre farklilik gösterir. Suda çözünebilir madde miktari %17'nin üzerinde fenolik maddelerin miktari %0.25'in altinda olmalidir. Bu durumda optimum tat yakalanir.

  • UZUN SÜRELI MUHAFAZA HEDEFLENDIGINDE YAGMURLARDAN HEMEN SONRA HASAT YAPILMAMASI ÖNERILIR (ÇÜRÜME RISKINE KARSI)
  • HASATTAN SONRA MEYVELER MUHAFAZAYA ALINMADAN ÖNCE MUTLAKA ÇATLAK, GÜNES YANIGI OLAN, YARALI VE ÇÜRÜK MEYVELER AYRILMALIDIR.
  • KABUK RENGI VE YUMUSAKLIGI IDEAL SEVIYEDE OLMALIDIR.
  • İÇTEKI DANELERIN BÜYÜKLÜGÜ VE YOGUNLUGU ORANTILI OLMALIDIR.